Godsaker

 

Maträtter

 

Drycker

 

Soppor

 

Kakor

 

Godis

 

Tårtor

 

 

 

Tårtor!

 

 

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipi scing elit. Mauris facilisis augue non elit. Maece nas pulvinar, urna ac lobortis iaculis, odio nibh ultricies eros, at adipiscing diam lorem et felis. Nulla consectetuer adipiscing nibh.

 

Nam rhoncus, urna nec ornare aliquet, est risus luctus augue, ut mollis quam magna ut tellus. Integer hendrerit, dolor et tristique tempor, lacus augue

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Säkerhetsvarning!

Var försiktig när du värmer mjölk!!

Det far lätt över.

 

 

 

 

Chocklad och kolatårta

                                                                                 

  1. Smält matfettet till kakan i en kastrull.
  2. Rör ner socker och ägg i kastrullen.
  3. Blands samman mjölk, bakpulver, vaniljsocker och kakao.
  4. Vänd ner detta i smeten.
  5. Häll i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 min.
  7. Låt svalna.
  8. Lägg tårtan på ett fat.
  9. Bre över kolakrämen i ett tjockt lager och låt stelna.
  10. (Garnera med frukt).

 

 

Ingredienser:                                   

 

Botten:

200 g smör eller margarin

3 dl socker

2 ägg

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

4 tsk vaniljsocker

1 dl kakao

Smör

Ströbröd

 

Kolakräm:

3 dl strösocker

3 msk sirap

150 g smör eller margarin

3 dl vispgrädde

Säkerhetsvarning!

Var försiktig när du värmer mjölk!!

Det far lätt över.

 

 

 

 

Adventstårta

                                                                                 

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mal mandeln i en mandelkvarn.
  3. Vispa äggvitorna till fast skum.
  4. Vänd ner mandeln och sockret.
  5. Markera 3 rundlar ca 24 cm i diameter på bakplåtspapperet.
  6. Bred mandelsmeten i rundlarna och grädda bottnarna en i taget ca 10 min.
  7. Låt bottnarna svalna på plåten och lossa dom sedan försiktigt.
  8. Blanda äggulor, socker, kakao, grädde och smör i en kastrull.
  9. Sjud krämen tjock under vispning.
  10. Tillsätt vaniljsocker och ingefära och låt krämen kallna.
  11. Lägg ihop bottnarna med kräm mellan och ovanpå bottnarna.
  12. Grovhacka chokladen och mandel och strö på tårtan. Serveras rikligt kall.

 

 

 

Ingredienser:                                   

 

Bottnarna:

100 g söt mandel

3 äggvitor

1 dl socker

 

Kräm:

3 äggulor

1/2 dl socker

1 msk kakao

2 dl vispgrädde

50 g smör eller margarin

1 tsk vaniljsocker

3 krm ingefära (mald, 2-3 krm

 

Gardering:

50 g mörk choklad

10 sötmandlar

 

 

 

                             

Säkerhetsvarning!

Var försiktig när du värmer mjölk!!

Det far lätt över.

 

 

 

 

Chokladmousse

tårta

                                                                                 

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till botten i en matberedare. Blanda tills det blir en slät smet.
  3. Eller riv mandelmassan på rivjärn och blanda med ägg, äggvita och kakao.
  4. Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter.
  5. Lägg ev ett tillklippt smort bakplåtspapper i botten.
  6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.
  7. Låt botten svalna. Ta bort bakplåtspapperet och lägg tillbaka kakan i formen.
  8. Smält den mörka blockchokladen i mikron eller över ett vattenbad.
  9. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda chokladen med äggulorna, en i taget.
  10. Vispa vitorna till hårt skum med rena och torra vispar. Vispa även grädden. Vänd ner grädde och äggvitor i den mörka chokladen.
  11. Fördela moussen på bottnen i formen.
  12. Smält den vita blockchokladen i mikro eller över vattenbad. Rör i rom eller punsch i och äggulan. Vispa grädden och blanda ner i den vita chokladen.
  13. Ringla ner den vita chokladmoussen i formen och dra lite med en gaffel i den så den blir marmorerad.
  14. Ställ formen i kylskåp så att den stelnar. Tar ca 2 timmar.
  15. Lossa försiktigt formens kant från tårtan och ställ den på ett fat.
  16. Garnera med krossad mörk blockchoklad.

 

 

 

Ingredienser:                                                         

 

Botten:

200 g mandelmassa

1 äggvita

1 ägg

1 msk kakao

 

Mörk mousse:

150 g mörk blockchoklad

3 ägg

1 dl vispgrädde

 

Vit mousse:

150 g vi blockchoklad

2 msk rom eller punsch

1 äggula

1 dl vispgrädde

 

Garnering:

Krossad mörk blockchoklad

 

 

 

 

                             

Säkerhetsvarning!

Var försiktig när du värmer mjölk!!

Det far lätt över.

 

 

 

 

Chokladtårta

                                                                                 

  1. Sätt ugnen på 150-175 grader.
  2. Vispa samman äggvitorna till hårt skum.
  3. Tillsätt sockret och vispa lite till.
  4. Rör ner kakao och nötter.
  5. Forma smeten till två tallrikstora rundlar på plåten med bakplåtspapper.
  6. Grädda i 30-35 min.
  7. Lossa genast bort papperet när den är bortagen ur ugnen, låt svalna.
  8. Vispa äggulor, socker, och grädde i en tjockbottnad kastrull.
  9. Sjud under vispning tills krämen tjocknar.
  10. Rör ner chokladen och smöret i bitar.
  11. Bred krämen på en av bottnarna.
  12. Lägg den andra ovanpå och bred över resten med krämen.
  13. (Garnera med hackade hasselnötter).

 

 

 

Ingredienser:                                 

 

Botten:

5 äggvitor

1 1/2 dl socker

3 tsk kakao

75 g hackade hasselnötter

 

Kräm:

5 äggulor

1 1/4 dl vispgrädde

100 g mörk blockchoklad

150 g smör

 

 

 

                             

Säkerhetsvarning!

Var försiktig när du värmer mjölk!!

Det far lätt över.

 

 

 

 

Drömtårta

                                                                                 

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten.
  4. Bre ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30*40 cm.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
  6. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på.
  7. Låt den kallna.
  8. Rör smör och florsocker poröst till fyllningen.
  9. Tillsätt vaniljsocker. Rör ner äggulan.
  10. Bre fyllningen på kakan och rulla ihop den.
  11. Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.

 

 

Ingredienser:                                 

 

3 ägg

1 1/2 dl socker

3/4 dl potatismjöl

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

 

Fyllning:

100 g smör

2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 äggula

 

 

 

                             

Säkerhetsvarning!

Var försiktig när du värmer mjölk!!

Det far lätt över.